Viile Maioresei
100 de ani...
Povestea vinului Serenum începe în urmă cu un secol și se leagă de numele străbunului nostru, Maiorul Alexandru Rațiu, militar strălucit de carieră, decorat în Primul Război Mondial cu Steaua României cu Spade în Grad de Cavaler.
În anul 1920, Maiorul Rațiu cumpără 6 hectare de vie la Mizil în Valea Scheilor, unde construiește un conac în vârful dealului, direct în vie, mutându-se acolo împreună cu soția sa, Paula, cea care avea să rămână la moșie și să se ocupe de vie. La Viile Maioresei se făcea vin încă de acum 100 de ani, iar butoaiele cu licoarea magică erau încărcate în căruțe și aduse la București, unde erau vândute unor restaurante cu ștaif.
Conacul dintre vii a fost confiscat și ulterior demolat de comuniști în anul 1954, însă via a reintrat în proprietatea familiei după 1990 și a fost readusă la viață.
Vinurile Serenum s-au născut din pasiune și dragoste pentru pământ, cu multă trudă, dar cu imensă bucurie, din struguri culeși manual, atent selecționați din această vie veche situată pe dealuri terasate expuse îndelung la soare. An de an, am reușit să producem vinuri deosebite, cu multă personalitate.
Din Tămâioasa Românească am creat un vin surprinzător, echilibrat, rotund și plăcut, cu o prospeţime aparte, dominat de un buchet amplu de fân și flori de soc, cu arome de piersici coapte și un post gust delicat de grapefruit. Astfel au luat naștere de-a lungul anilor, 4 tipuri de tămâioasă, toate diferite.
Feteasca Neagră poartă amprenta solului din Dealu Mare fiind produsul terroir-ului specific acestei faimoase zone viticole. Vă invităm să o descoperiți!
Din strugurii Merlot am reușit să creăm un vin Rosé de excepție și un Merlot roșu ce poate sta cu mândrie alături de vinuri deja consacrate.
Vinurile Serenum
Istoria viei, din 1920, in imagini...